Patatjes met sojasaus

 

foto Jan de Zutter


Het is barbecue-weer en dan zoek je steeds naar manieren om allerlei bijgerechtjes te verzinnen die makkelijk te maken zijn, maar toch een ietsiepietsie bijzonder zijn. 

Kook de hoeveelheid krielaardappeltje, mét schil, die je nodig hebt, afhankelijk van hoeveel mensen je aan tafel hebt. Als de aardappeltjes beetgaar zijn, zet je ze opzij om ze af te koelen. Snij ze doormidden en doe ze in een kom. Doe daar een dikke duim geraspte gember en een viertal tenen geperste look bij of gebruik een gember-kookpasta uit de Aziatische supermarkt. Pas de hoeveelheden aan het aantal aardappeltjes aan. 

Besprenkel de krieltjes met lichte sojasaus, een geut ahornsiroop en een geut sesamolie. Bestrooi met een stevige draai zwarte peper. Roefel de dressing door de aardappeltjes en zwier alles in een vuurvast schaaltje. Strooi er wat sesamzaadjes overheen. Zet de schaal op de barbecue, het liefst met het deksel van de bbq erop. Je kan de aardappeltjes ook in de oven bakken op 180 graden. Dien op, als de aardappeltjes geroosterd zijn, en kijk hoe uw gasten verrast zijn door het resultaat. En nu gij.

Reacties

Populaire posts