In vissaus gemarineerde eitjes

foto Jan de Zutter

Doe drie eetlepels lepels vissaus en twee eetlepels palmsuiker of ruwe rietsuiker in een pan met zo’n twee en een kwart kopje water. Snipper een dikke ui en doe dat bij het vocht. Breng aan de kook en laat 20 minuutjes zachtjes sudderen, met deksel erop. Zeef daarna de ui uit de pekel en laat die afkoelen. Leg voorzichtig zes eieren in reeds kokend water. Kook ze gedurende zes minuten als je de dooier nog wat mals wil houden, of zeven minuten als je dat niet wenst. Vis de eieren uit het kokende water en schep ze voorzichtig in een bad met koud water en ijsblokjes zodat ze meteen afkoelen. Pel de eitjes als ze koud zijn geworden en leg ze in een bokaal. Giet er de inmiddels koud geworden pekel over. Zorg dat de eitjes ondergedompeld zijn. Leg er desnoods iets zwaars op om ze in de pekel te houden. Zet de bokaal in de koelkast gedurende minstens vier uur. Het kan geen kwaad ze in de koelkast te laten overnachten. De eitjes kan je gebruiken in een salade, als onderdeel van een Pho, serveren als snack, voorafje of gewoon zo oppeuzelen. En nu gij.

Reacties

Populaire posts